Sarpsborg Arbeiderblad: Har tapt millioner i omsetning, men nå står oppdragene i kø

Det er mye rundt koronapandemien og reglement rundt folkesamlinger Åge Sten Nilsen ikke forstår seg på. Men på privaten har han aldri hatt det bedre og som artist er kalenderen fullbooket framover.

Sommer i Sarpsborg: Åge Sten Nilsen Quality Hotel-scenen, hvor han skal spille 8., 9, 10. og 11. juli. Foto: Lars Weberg

 

Jeg har fått et helt nytt liv etter jeg flyttet til Trøndelag og har aldri hatt det så bra som nå. Da koronapandemien brøt ut, fikk jeg plutselig tid til å roe ned og få et ordentlig fotfeste i Trøndelag, i stedet for å reise fram og tilbake hele tiden. Nå er jeg skikkelig trønder og har funnet meg et miljø med «trøndermafiaen». Jeg har liksom blitt en del av trønderrocken, med blant andre Torstein Flakne, Dag Ingebrigtsen og Halgeir Rustan fra Stargate, forteller Åge Sten Nilsen, på snarvisitt i Sarpsborg, før han skal av gårde for å gjøre flere konserter, før han vender tilbake 8. juli for fire konsertdager på rad på Quality Hotel.

Milliontap

For om han en stund hadde en rolig periode under koronapandemien, med flere avlyste oppdrag, er den fasen definitivt over. Oppdragene står i kø.

– I løpet av denne perioden har jeg helt sikkert tapt flere millioner i omsetning. Bare de tre første dagene da landet begynte og stenges, mistet jeg oppdrag for 700.000 kroner. Men så begynte ting og skje. Da jeg var med på «Stjernekamp» fikk jeg spørsmål om jeg ville gjøre låten «Shallow» med Carina Dahl. Det var egentlig Jørn Hoel som hadde fått det oppdraget, men siden han ikke kunne fikk jeg det. Tanken var at jeg og Carina skulle gjøre flere eventer i forbindelse med den og låten skulle egentlig bli sluppet med en gang på nyåret. Men på grunn av manglende rettigheter ble alt utsatt. Til slutt bestemte Helge Johansen i Generation Management seg for å legge den ut på nett, siden alle planene vi hadde rundt låten uansett ble lagt på is av koronaen. Så det ble en kjempehit nærmest over natten. Nå er den vel den største låten jeg har hatt, sammen med «In My Dreams», sier han.

Wig Wam i MGP

Noe annet som gjorde at Åge Sten Nilsen måtte begynne å tenke annerledes, var at comebackplanene med Wig Wam falt i fisk.

– Den egentlige grunnen til at vi skulle ha Wig Wam-reunion, utover at vi tok opp kontakten igjen og fikk snakket ut, var at vi var ønsket som en overraskelsesgreie under den norske MGP-finalen, enten som deltakere eller som pauseinnslag. Men så ble det en del musikkpolitiske greier som gjorde at det ikke ble noe av. Blant annet ville Tons of Rock gå ut med plakater på bandene som skulle spille der, før MGP-finalen og slike ting. Når man ser tilbake på gjennomføringen av finalen og alt rotet som oppsto, så var det kanskje like greit at det ikke ble noe. Selv om jeg synes utrolig synd på Ulrikke for at det ble sånn. Så per dags dato vet vi ikke hva som skjer videre med Wig Wam. Det har liksom vært året der alt gikk til helvete, sier Nilsen.

I tillegg til eventer og Wig Wam-konserter, skulle Nilsen også vært på turné med John Norum fra Europe, han har en nesten utsolgt konsert med «The Show Must Go On» i Trondheim Spektrum november, som han ikke vet hva det blir til med og en rekke andre prosjekter som har gått i vasken.

Superintimkonserter

Men så var det dette med å måtte tenke annerledes da.

– Da det ble lov å spille for opp til 50 mennesker, så ringte jeg han som booker for meg med en gang. Tanken min var at vi må ut å spille for folk og folk trenger musikk. Da dro jeg og kjæresten min ut på «The Super Intim Low Budget Akustisk Intimkonsert-tour», og spilte på alt fra utesteder til hjemme hos folk. Vi var vårt eget road crew, og sørget for lyd, lys, rigging og alt annet som må gjøres. Jeg hadde jo til og med egen groupie, ler han.

Intimsatsing: Åge Sten Nilsen skjønte fort at man måtte tenke annerledes gjennom koronapandemien, og startet det han kaller «The Super Intim Low Budget Akustisk Intimkonsert»-serien. Her spiller han for maks 50 publikummere i Hommelvik i Trøndelag.
Camp Melhus: Åge Sten Nilsen, her sammen med Torstein Flakne fra blant annet Stage Dolls, begynner å føle seg hjemme på Melhus i Trøndelag. Blant annet er han med på Camp Melhus hvor man har og skal ha en rekke konserter i tiden framover. Foto: Privat

 

 

 

 

 

 

Han forteller at det har vært smekkfullt på alle konsertene, og at folk har hatt behov for livekonserter.

– Vi har sett på folk at de liksom har kommet listene inn i lokalet, etter å ha vært inne så lenge under koronaperioden. Det har nok vært viktig for mange å kunne være sosiale igjen, og ikke bare se på strømmekonserter. Som vi har turnert nå, så har en billett gjort at vi har begynt å tjene penger. Vi måtte gjøre noe, i stedet for å bare sitte hjemme. Men jeg synes det er veldig rart at 20.000 mennesker kan demonstrere i Oslo, når man ikke kan ha samlinger andre steder, og vi bare kan ha 200 mennesker her på Quality. Det skal jeg og noen andre faktisk inn til kulturminister Abid Raja og snakke om, om ikke så lenge. I tillegg er jeg redd for at strømmekonserter er med på å senke verdien av livekonserter, hvis folk vender seg til at man bare kan sitte hjemme og se konserter gratis sier han.

15 konserter på 10 dager

Men selv om det fortsatt er restriksjoner, har Åge Sten nå mer enn nok å gjøre framover. Bare de neste 10 dagene, skal han gjøre 15 konserter. Så skal han unne seg en ferie.

– Nå er riktignok fire av de konsertene på en dag, men jeg har mer enn nok oppdrag framover. Og det er jo utrolig bra av Quality-hotellene i Sarpsborg og Tønsberg å tørre og satse på konserter slik situasjonene er nå. Det hjelper ikke bare artistene, men alle andre involverte rundt konserter. Etter det skal jeg ha ferie i Østfold og nyte skjærgården. Nå som jeg bor i Melhus, er denne sommeren perfekt til å nyte i de gamle hjemtraktene mine, sier han.

Første konsert med Åge Sten Nilsen på Quality er 8. juli, da i en unplugged soloversjon, 9. juli gjør han «Så ekte nå»-konserten med Carina Dahl, 10. juli blir det «Full Circle»-konsert med fullt band og låter fra hele karrieren og 11. juli gjør han «One Night With Queen».

 

Bestill billetter til Åge Sten Nilsen – live på Quality Sarpsborg HER

Bestill billetter til Åge Sten Nilsen – live på Quality Tønsberg HER