CROSSING THE RUBICON – Nytt album fra Åge Sten Nilsen ute idag

Åge Sten Nilsen – Crossing The Rubicon

Etter å ha servert en godtepose med singler, er det endelig det nye albumet Crossing The Rubicon som står for tur for Åge Sten Nilsen. Det er ute på CD, vinyl og digitalt på Grappa Musikkforlag 25. oktober! Med «Baby Don’t Be Leave», «Ghost On The Wall», «Jupiter & Venus» og «Fire Meets Fire» har Åge Sten Nilsen – tidligere sett i NRKs Stjernekamp denne høsten – nok en gang bevist at han klarer å levere kvalitetsmusikk uavhengig av sjanger. Som sine tidligere soloalbum har Åge med Crossing The Rubicon fortsatt vært bestemt på at musikken hans er sjangerfri, og at hver enkelt låt blir arrangert utifra låtens premisser. På Crossing The Rubicon får du musikk uten programmerte instrumenter og auto-tune. I all hovedsak er dette spilt inn live, og alle låter og tekster er veldig personlige for Åge. – Det er egentlig det nærmeste man kan komme en musikalsk dagbok over de siste to årene mine, sier han. Med andre ord sørger Åge for at du her kan nyte både country, rock, pop og mer i skjønn harmoni, med låter om kjærlighet og nærhet. Dette er musikk som også bevisst beveger seg utenfor musikken Åge skaper med rockebandet AMMUNITION. På Crossing The Rubicon medvirker Freddy Holm, Atle Rakvåg, Eivind Kløverød og Ola Aanje, som alle inngår i Åges soloband The Butterflies. -Grappa Musikkforlag

 

ÅGE STEN NILSEN & THE BUTTERFLIES PÅ KRØSSET, OSLO, LØRDAG 14.DESEMBER

Albumaktuelle Åge Sten Nilsen og hans solo band The Butterflies, med noen av landets ypperste musikere, inntar Krøsset 14.Desember!
«Crossing The Rubicon» er Åge Sten Nilsens femte solo epos i et sjangerfritt musikalsk landskap nærmere Americana, Folk Rock og 70-talls pop enn den bredbeinte rocken folk forbinder han med gjennom WIG WAM, Ammunition og sin Queen hyllest. Tonesatt og fargelagt av de meriterte musikerne Freddy Holm, på strenger av alle slag (Henning Kvitnes/Luke Elliot/Salmon Smokers), Atle Rakvåg, bass (Dipress/Vidar Busk), Ola Aanje, tangenter og strenger ( Aunt Mary) og Eivind Kløverød ( Salmon Smokers/Unni Wilhelmsen)

En av landets fremste rockevokalister er klar for å ta publikum med seg på en langt mer personlig og stemningsfyldt musikalsk reise enn tidligere, med rom for magiske musikalske improvisasjoner.

18 års aldersgrense
Dørene åpner kl. 20:00
Ledsager – vanlig fullprisbilletter.

_
NB! Et begrenset antall VIP-billetter vil være tilgjengelig til de første billettkjøperne. VIP-billetten gir deg både tilgang til konserten i tillegg til en eksklusiv akkustisk intimkonsert med Åge Sten Nilsen før dørene åpner.

For de med VIP-billetter:
Dørene åpner kl. 19:00
Ekslusiv akustisk konsert med Åge Sten Nilsen starter kl. 19.15

Jupiter & Venus – tredje singel fra «Crossing The Rubicon» – ute nå!

Den tredje singelen fra Åge Sten Nilsens kommende solo album «Crossing The Rubicon» er ute nå. Jupiter & Venus. Fra nærmest country i forrige singel «Ghost On The Wall» til en jazzpop perle med tittel «Jupiter & Venus». Dette er tredje singel fra  Åge Sten Nilsen sitt femte soloalbum Crossing The Rubicon inspirert av hans mye omtalte ny-forelskelse og dertil flytting til Melhus i Trøndelag.

– Denne handler om kjæresten min og meg, og avstandsforholdet vi har hatt, forteller han.
– Jeg ser på oss som Jupiter og Venus, for når de er på linje med hverandre er det ingen andre stjerner som lyser sterkere. Og det er noe med den styrken når man er sammen
som gjør at et forhold kan tåle å være såpass fraværende over lengre tid.

«Jupiter & Venus» singelen følger de to singlene «Baby Don’t Be Leave» og «Ghost On The Wall. Albumet Crossing The Rubicon slippes på Grappa Musikkforlag 25. oktober.

 

VIDEO PREMIERE PÅ «GHOST ON THE WALL» IDAG KL.19:30

 

I kveld kl.19:30 er det premiere på den rykende ferske musikkvideoen til Åge Sten Nilsens singel «Ghost On The Wall». Dette er singel nr.2 fra det kommende solo albumet «Crossing The Rubicon». Videoen er produsert av produksjonsselskapet Hyl Production, som også produserte Ammunition videoen «Freedom Finder», og de tidligere solo videoene til «Trumpets And Trampolines» og «Baby Don’t Be Leave».

Åge Sten Nilsen takker ydmykt alle medvirkende i videoen for en fantastisk innsats og stemning. Jan Olav Lindhaugen for lån av bil, «Down On The Farm» og Tor Signebøen for lån av den perfekte location, Marius Nilsen og PromArt for logistikk, organisering og forpleining, Anita Søderlind Andersen og Tom Andreassen (H2H) for foto og sist men ikke minst DEG for at du leser dette og forhåpentligvis bruker 2 minutter og 31 sekunder på å se det ferdige resultatet.

 

SE «GHOST ON THE WALL» (official music video)

Bilder fra videoinnspillingen:

 

    

 

 

 

VELKOMMEN TIL ÅGE STEN NILSEN’S NYE OFFISIELLE HJEMMESIDE

I samarbeid med NEXT MEDIA ønsker vi velkommen til Åge Sten Nilsen’s nye offisielle hjemmeside www.agestennilsen.com Her vil de viktigste offisielle nyhetene publiseres først og ikke minst; ENDELIG en ÅGE STEN NILSEN WEBSHOP !! Her kan du blant annet forhåndsbestille ditt personlige signerte «Crossing The Rubicon» album (i salg 25.oktober). Vi gleder oss til å ta dere med på reisen videre.

 

Mvh

WebTeam Åge Sten Nilsen

Jesper, Marius, Anita, Anders m.fl